Verhuizen

 • Ik heb de huur opgezegd. Nu gaan jullie een voorinspectie doen. Wat is dat?
  Tijdens een voorinspectie lopen wij samen met u door de woning. U hoort wat kan blijven zitten en wat u eventueel moet aanpassen, verwijderen of repareren. Alle opmerkingen verzamelen we in een inspectierapport. Deze ontvangt u na één werkdag.
 • Hoe moet ik mijn woning achterlaten?
  U laat de woning leeg, heel en schoon achter en de tuin moet netjes zijn. De werkzaamheden die vermeld staan op het inspectierapport van de voorinspectie moeten klaar zijn. Meer over hoe u de woning achterlaat: https://www.woonmensen.nl/hoe-laat-u-de-woning-achter/Lees meer
 • Ik heb de huur opgezegd. Hoe lever ik mijn sleutels in?
  U levert op de laatste huurdag voor 12 uur alle sleutels van de buitendeuren in bij ons kantoor aan de Deventerstraat 54 in Apeldoorn. Voeg een label toe met uw adres. Sleutels van binnendeuren, ramen en kasten kunt u in de binnendeuren, ramen en kasten laten zitten.
 • Ik heb de huur opgezegd. Ik kan de sleutels niet op tijd inleveren. Wat nu?
  We rekenen erop dat u op de afgesproken dag de sleutels inlevert. Wij maken afspraken met nieuwe huurders en die willen we nakomen. Lukt het u door omstandigheden toch niet, bel dan zo snel mogelijk met onze klantenservice.
 • Ik heb mijn huur opgezegd en er ontbreken sleutels. Wat nu?
  De kosten van ontbrekende gecertificeerde sleutels, tags en/of afstandbedieningen brengen wij bij u in rekening. U ziet deze op de eindafrekening.
Toon alles Toon minder
 • Hoe geef ik mijn eindstanden van water en energie door?
  U kunt uw meterstanden doorgeven aan uw water- en energieleveranciers. Regel dit enkele weken voor uw verhuizing en bewaar de meterstanden totdat alles is afgerond.
 • Ik ben vergeten de meterstanden op te schrijven en door te geven aan de energieleveranciers. Hebben jullie die voor mij?
  Bent u voor 2018 verhuisd, dan kan het zijn dat u de standen terugvindt op het sleuteluitgifteformulier. Die heeft u bij de oplevering van ons ontvangen. Kunt u het formulier niet vinden neem dan contact met ons op, in sommige gevallen kunnen wij nog iets voor u betekenen. Sinds 2018…Lees meer
 • Moet ik een verhuizing doorgeven aan mijn inboedelverzekeraar?
  Ja, geef uw verhuizing op tijd door aan uw verzekeraar. Vraag na of u ook dekking van de inboedelverzekering heeft tijdens de verhuizing. Dit is niet bij alle verzekeraars het geval. Dit hangt af van uw polis.
 • Ik ga verhuizen, maar er is nog geen nieuwe huurder bekend. Kan ik vloerbedekking of andere zaken ter overname in de woning achterlaten?
  Als er nog geen nieuwe huurder bekend is, kunt u in overleg met ons wel spullen ter overname achterlaten. Maar zodra we een nieuwe huurder gevonden hebben en hij of zij uw spullen niet wil overnemen, moet u deze alsnog binnen drie kalenderdagen weghalen. Als er renovatiewerkzaamheden worden uitgevoerd, is…Lees meer
 • Ik ga verhuizen, moet ik mijn milieu- of afvalpas in de woning achterlaten?
  Ja, de pas moet u in de woning achterlaten voor de nieuwe bewoner.
 • Wat gebeurt er met mijn zelf aangebrachte veranderingen als ik ga verhuizen?
  Zodra u de huur heeft opgezegd, plannen wij een afspraak voor een voorinspectie. Bij deze inspectie geven wij aan welke veranderingen u mag laten zitten en welke u moet verwijderen. In sommige gevallen kunt u met de nieuwe huurder afspraken maken over overname.
 • Behoren de losse kasten bij mijn woning?
  Nee. Losse kasten zijn afgeschreven en horen niet meer tot de inventaris van de woning. Wij onderhouden de kasten niet. Als u gaat verhuizen, mag u ze meenemen of laten staan.
 • Ik heb zelf geklust in mijn woning. Nu ga ik verhuizen. Krijg ik een vergoeding voor de aanpassing?
  In principe ontvangt u geen vergoeding. Alleen in bijzondere gevallen kunt u hiervoor in aanmerking komen. Zie hiervoor de folder Zelf Klussen: https://www.woonmensen.nl/zelf-klussen
 • Ik heb mijn woning niet netjes achtergelaten toen ik ging verhuizen. Wat nu?
  Tijdens de voorinspectie is besproken hoe u uw woning moet opleveren. Als bij de eindinspectie blijkt dat u de afspraken niet bent nagekomen, dan maken wij deze punten alsnog in orde op uw kosten. Deze kosten staan op uw eindafrekening.

Woningruil

Woningruil
 • Ik wil met iemand ruilen van woning. Hoe regel ik dat?
  De eerste stap is het zoeken van een ruilkandidaat. Dit kan via uw eigen netwerk (bijvoorbeeld familie of kennissen), maar ook online via http://www.woningruil.nl. Wanneer u een geschikte ruilkandidaat heeft gevonden, kunt u een aanvraag woningruil indienen. Als de aanvraag bij ons binnen is, wordt uw aanvraag beoordeeld en ontvangt…Lees meer
 • Wat zijn de voorwaarden voor woningruil?
  Om voor woningruil in aanmerking te komen, moet u minimaal een jaar in uw huidige woning wonen. Ook mag geen sprake zijn van betalingsachterstand of overlast. Daarnaast moet de nieuwe huur van de woning passen bij uw inkomen en huishoudsamenstelling. Het nieuwe huurcontract wat u aangaat is voor minimaal 1…Lees meer
 • Wat staat er in een verhuurdersverklaring?
  In een verhuurdersverklaring staat of u de huur op tijd betaalt en of u eerder overlast veroorzaakte.
 • Wat gebeurt er met de huurprijs bij woningruil?
  Bij woningruil passen wij de huur van de woning aan. De huurprijs voor de nieuwe huurder kan dus anders zijn dan de huur die u betaalt.
 • Is een woningopname nodig bij een aanvraag woningruil?
  Bij iedere woningruil komt de aannemer langs voor een opname van de woning. Hij geeft aan welke werkzaamheden u moet uitvoeren voordat u kunt gaan ruilen. U en de ruilkandidaat moeten hierbij aanwezig zijn. Als de aannemer schade in de woning waarneemt, moet u dat zelf (laten) herstellen. De schade…Lees meer
Toon alles Toon minder
 • Ik heb met iemand van woning geruild. Hoe lang moet ik mijn geruilde woning huren?
  Het nieuwe huurcontract wat u aangaat is voor minimaal 1 jaar.
 • Overname formulier
  Download hier het overname formulier. Geef hierop duidelijk aan wat er van de ter overname aangeboden spullen daadwerkelijk overgenomen wordt. 20220524_OvernameformulierDownloadenLees meer