Woningaanbieding en woningtoewijzing

Woningaanbieding en woningtoewijzing
 • Ik kreeg een woning toegewezen. Hoe gaat het nu verder?
  Gefeliciteerd! Wij nemen contact met u op en u ontvangt van ons een schriftelijke aanbieding. U krijgt eerst de gelegenheid om de woning te bezichtigen. Neemt u de woning? Dan moet u een aantal gegevens aanleveren. Na controle krijgt u van ons een bevestiging dat u de woning krijgt toegewezen….Lees meer
 • Ik ben op een hoge plek geëindigd bij de inschrijving voor een woning. Hoe gaat het nu verder?
  We nemen eerst contact op met de eerste kandidaat. Neem of krijgt hij de woning niet, dan nemen wij contact op met de volgende kandidaat. U kunt zien op welke plaats u bent geëindigd op https://www.woonkeus-stedendriehoek.nlLees meer
 • Hoe krijg ik te horen dat jullie mij een woning toewijzen?
  Wij bellen u en vertellen wat u moet regelen. Ook sturen wij u een brief of e-mail waar alles in staat.
 • Hoe toetsen jullie mijn inkomen als ik een voorlopige aanbieding heb?
  Als u een voorlopige aanbieding heeft, moet u bij ons een inkomensverklaring of definitieve aanslag van de Belastingdienst inleveren. Wij kijken of het inkomen passend is bij de woning.
 • Ik heb een aanbieding van een woning gehad. Maar ik wil die woning toch niet. Wat nu?
  Er zijn verschillende situaties mogelijk: Heeft u de woning aangeboden gekregen, dan kunt u binnen de reactietermijn de woning weigeren. Laat u niets van u horen dan wordt uw inschrijving geblokkeerd. Heeft u de woning al geaccepteerd en de huurovereenkomst nog niet ondertekend, dan kunt u de woning alsnog afzeggen….Lees meer
Toon alles Toon minder
 • Ik heb een e-mail met een voorlopige aanbieding gekregen. Welke papieren moet ik inleveren?
  In de aanbiedingsbrief leest u welke documenten u moet inleveren. Een uittreksel BRP kunt u opvragen bij de gemeente (digitaal of aan de balie). Hier zijn kosten aan verbonden. Het uittreksel BRP mag niet ouder zijn dan één maand. Een uittreksel BRP kan ook via mijn Overheid worden bekeken en…Lees meer
 • Mag ik een woning weigeren?
  Ja, maar u moet dan wel tijdig reageren op de aangeboden woning en een duidelijke weigeringsreden opgeven. Als u binnen één kwartaal twee keer geen reactie of duidelijke weigeringsreden opgeeft, dan kunt u drie maanden lang niet meer reageren op woningen. Een lotingwoning mag u overigens niet weigeren. Als u…Lees meer
 • Ik heb veel spaargeld of eigen vermogen. Mag ik reageren op een duurdere huurwoning?
  Nee, u kunt om die reden geen duurdere woning huren. Uw verzamelinkomen is bepalend voor het toewijzen van een woning. Uw eigen vermogen kan wel meetellen bij het verzamelinkomen. Sinds 1 januari 2022 is het mogelijk om voor AOW-gerechtigden met vermogen een uitzondering te maken op de regels voor passend…Lees meer
 • Ik heb een uitnodiging voor een groepsbezichtiging, maar ik kan niet op dat tijdstip. Wat kan ik doen?
  Neem contact op met onze klantenservice. Dan bespreken we samen de mogelijkheden.
 • Ik heb een e-mail met een voorlopige aanbieding gekregen. Ik krijg de papieren niet op tijd in orde. Wat kan ik doen?
  In dat geval kunt u het beste zoveel mogelijk bij ons aanleveren en aangeven wanneer de resterende documenten volgen. Wij kijken dan of er een mogelijkheid is om u uitstel te geven.
 • Hoe kan ik een inkomensverklaring opvragen?
  Om in aanmerking te komen voor een huurwoning, is een inkomensverklaring nodig. U kunt deze online aanvragen op Mijn Belastingdienst. U moet hier inloggen met uw DigiD. kies voor het tabblad Inkomstenbelasting kies voor Belastingjaar 2020 of 2021 klik op het uitklapvenster naast ‘inkomen 2020 of 2021’ kies voor ‘ik…Lees meer
 • Wat betekent het verzamelinkomen?
  Dit is het verzamelinkomen dat op uw inkomensverklaring of definitieve aanslag van de Belastingdienst staat. Tel de inkomens van iedereen die met u mee verhuist bij elkaar op. Het inkomen van inwonende kinderen telt voor het passend toewijzen niet mee, ongeacht hun leeftijd.
 • Mijn huidige inkomen is (veel) lager dan wat op de inkomensverklaring staat. Mag ik nu reageren op een goedkopere woning?
  Ja, u kunt reageren op goedkopere woningen. Zorg dat uw huidige inkomen juist ingevuld is bij uw persoonlijke gegevens op de website van Woonkeus Stedendriehoek. Wij kunnen de woning toewijzen op basis van het nieuwe, verlaagde inkomen. U moet kunnen aantonen dat uw inkomen lager is, bijvoorbeeld met een loonstrook….Lees meer
 • Mijn huidige inkomen is (veel) hoger dan wat er op de inkomensverklaring staat. Mag ik nu reageren op een duurdere woning?
  Ja, u kunt reageren op duurdere woningen. Zorg dat uw huidige inkomen juist ingevuld is bij uw persoonlijke gegevens op https://www.woonkeus-stedendriehoek.nl. Wij kunnen de woning toewijzen op basis van het nieuwe hogere inkomen. Wij vragen u wel aan te tonen, bijvoorbeeld met een loonstrook, dat uw inkomen hoger is. Het…Lees meer
 • Aan welke inkomenseisen moet ik voldoen om voor een vrije sector woning in aanmerking te komen?
  Om voor een vrije sector woning in aanmerking te komen, moet u aan bepaalde inkomenseisen voldoen: Bent u alleen of 65-plusser: u heeft een netto maandinkomen van minimaal 2,5 keer de bruto huurprijs. Meerpersoonshuishoudens: u heeft een netto maandinkomen van minimaal 3 keer de bruto huurprijs. U heeft een vast…Lees meer
 • Ik sta ingeschreven als woningzoekende en verdien meer dan de inkomensgrens. Volgend jaar ga ik met pensioen en is mijn inkomen onder die grens. Houd ik mijn inschrijfduur?
  Ja, wij kijken pas naar uw inkomen op het moment dat wij u een woning aanbieden.
 • Ik heb geen inkomen. Moet ik wel een inkomensverklaring inleveren?
  Ja, ook als u geen inkomen heeft, hebben wij een Inkomensverklaring van de Belastingdienst nodig.
 • Ik heb een aantal vragen over de aangeboden woning, waar kan ik deze stellen?
  U kunt met al uw vragen terecht bij onze klantenservice, via klantenservice@woonmensen.nl of telefonisch via (055) 548 48 48.