Stagiair contentcreatie

Verhalen ophalen en social media optimaal inzetten. Dát ga je doen tijdens jouw communicatiestage bij de Woonmensen. We zoeken een:

Stagiair contentcreatie

Heb jij oog voor een goed verhaal? Heeft social media voor jou geen geheimen? En heb je zin om de mouwen op te stropen? Dan ben jij ongetwijfeld degene die we zoeken!

Aangenaam
Wij zijn de Woonmensen. Bij ons werken zo’n 60 medewerkers aan goede en betaalbare huisvesting voor mensen die dat nodig hebben. Werken bij een woningcorporatie is leuk en je doet belangrijk werk! Onze cultuur is lekker informeel en je hebt volop ruimte voor eigen initiatieven. Graag zelfs.

We doen veel. Woningen verduurzamen, buurten leefbaarder maken, contacten onderhouden met partners. En zorgen dat we een leuke werkgever zijn voor onze medewerkers natuurlijk. Communicatie speelt daarbij een cruciale rol. We hebben je dus hard nodig.

Over de stage
We willen online beter zichtbaar zijn. En daarbij niet alleen over onszelf praten, maar ook vooral content ophalen. Verhalen van bewoners, maatschappelijk partners en collega’s vangen in een mooi artikel, social video of digitale campagne. We willen daarbij uiteraard ook onze socialmedia-activiteiten optimaliseren, maar daar heb jij vast goede ideeën over. Het gaat om een meeloopstage en de communicatieadviseur is je buddy.

Jouw werkdag
Je begint met het nieuws van de dag. De kranten, social media. Je ontdekt een leuke inhaker en maakt er een bericht van voor LinkedIn. Daarna schuif je aan bij het overleg van de afdeling Buurt. Je voelsprieten gaan aan: die bewoonster die vrijwillig alle buurttuinjes onderhoudt, welk verhaal zit daarachter? Even onthouden. Later die ochtend heb je een afspraak met een collega van financiën. Je wil met hem een leuke vlog maken voor onze ‘werken bij-pagina’. Na de middagpauze schrijf je nieuwe content voor de contentplanning. Daarna nog even sparren met de P&O-adviseur over vacatures promoten via Instagram. Einde middag: de vrijwilliger van de buurttuintjes bellen voor een interview.

Leuke werkdag? Voor deze vacature heb je het volgende in huis:

 • Je volgt een relevante studie op hbo-niveau (communicatie, media, redactie, film & journalistiek)
 • Je schrijft gemakkelijk en creatief en je hebt oog voor mooie verhalen
 • Je hebt gevoel voor beeld en je kunt video’s maken en bewerken
 • Je ademt social media (Instagram, TikTok, LinkedIn, YouTube en Facebook)
 • Je bent iemand die de mouwen opstroopt en proactief is
 • Je bent leergierig en stelt vaak de vragen ‘waarom?’ en ‘waarom niet?’
 • Je bent maatschappelijk betrokken

Kom je bij ons stage lopen?
Samen met collega’s die net als jij trots zijn op de maatschappelijke rol die wij vervullen voor bewoners. Je inzetten voor de buurt en een positieve bijdrage leveren aan een fijne leefomgeving voor bewoners geeft voldoening. Daarnaast is er veel ruimte voor je professionele ontwikkeling en krijg je op basis van 36 uur per week

 • een stagevergoeding van € 300 bruto per maand
 • een stage waarin je veel kunt leren, van ervaren collega’s en ook door de ruimte die je krijgt
 • een inspirerende en fijne werkplek in Apeldoorn
 • flexibele werktijden en de mogelijkheid om vanuit huis te werken
 • een professionele buddy en sparringpartner die je begeleidt
 • we vragen je om een VOG-verklaring te verstrekken

Enthousiast?
Ben jij onze nieuwe stagiair contentcreatie? Verras ons dan met een sterke sollicitatie. Doe dat via deze link. Als we overtuigd zijn, zetten wij de tweede stap en nodigen wij je direct uit voor een gesprek.

Liever eerst iemand spreken? Bel Rick Evers, misschien wel je toekomstige buddy: 06 100 326 22.