Procesadviseur

Procesadviseur
(32 uur per week)

Heb jij een heldere kijk op procesgericht werken, informatievoorziening en kennisdeling? En kun je ons daarmee efficiënter, effectiever en klantgerichter laten werken? Dan is deze nieuwe functie vast iets voor jou! Je krijgt een belangrijke rol in de verdere procesoptimalisatie en professionalisering van onze organisatie. En niet te vergeten: lekker veel regelruimte en eigen inbreng.

De Woonmensen is volop in ontwikkeling. We hebben een mooie maatschappelijke opgave en maken het verschil voor mensen die hulp nodig hebben bij betaalbare huisvesting. We groeien in onze volwassenheid als procesgerichte organisatie. Hierin liggen de verantwoordelijkheden zo laag mogelijk en werken we met resultaatverantwoordelijke (proces)teams die hun werk zelf organiseren. De fundering van deze werkwijze staat als een huis. De doorontwikkeling is volop aan de gang. Help je mee?

Als procesadviseur maak je onderdeel uit van de afdeling Bedrijfsvoering. Je werkt nauw samen met de procesteams, de medewerkers Planning & Control en de medewerkers functioneel- en informatiebeheer.

Wat ga je doen?
Procesgericht werken is in ontwikkeling bij de Woonmensen. Jouw hoofddoel is om er een succes van te maken. Het resultaat is dat onze huurders efficiënt en effectief geholpen worden en tevreden zijn over onze dienstverlening.

Als procesadviseur ben jij de ambassadeur van het procesgericht werken in de organisatie. Niet alleen het in kaart brengen en verbeteren van processen, maar juist het meenemen van collega’s is een belangrijk deel van jouw werk. Je helpt de procesteams om inzicht te krijgen, om verbeteringen te zien en die ook door te voeren. Je legt ook procesinzichten vast in beschrijvingen in het daarvoor bedoelde systeem en je traint collega’s in het gebruik hiervan.

Sommige procesteams zijn verder en zelfstandiger dan andere. Daarom vraagt de ene procesverbetering slechts een bijstelling en is de andere een project op zich. Voor jou geldt dat je soms alleen advies uitbrengt en een andere keer juist gevraagd wordt een project volledig te begeleiden. Je maakt ook procestekeningen (in visio), coördineert dat er werkinstructies worden gemaakt en denkt mee met de procesteams over de (K)PI’s en de RASCI matrix. Je brengt samen met anderen de knelpunten, risico’s en beheersmaatregelen in kaart.

Om een proces te optimaliseren, moet je hem doorgronden. Daarvoor stel je ook kritische vragen op verschillende afdelingen. Is dit een logische stap? Wat gebeurt hier nou eigenlijk? Zo geef je gevraagd en ongevraagd advies en help jij de organisatie bij de implementatie van je advies. Tot slot ben je aanspreekpunt voor de managers.

Wat breng je mee?
Je bent een proactieve en klantgerichte collega die anderen kan enthousiasmeren. Je weet alles van klant- en bedrijfsprocessen en je vindt het leuk om deze samen met collega’s te doorgronden, vast te leggen in schema’s en voortdurend te optimaliseren. Je staat stevig in je schoenen, communiceert helder en schakelt makkelijk in stijlen. Ook maak je eenvoudig de vertaling van strategie naar operatie.

Je onderkent de gevolgen van veranderingsprocessen voor mensen, werkprocessen en de relaties met onze huurders en leveranciers. Je weet met je vragen de denkkracht van collega’s maximaal te gebruiken en weet als echte verbinder dat de kracht van de organisatie zit in samenwerken.

Wat vragen we van je?

  • Je hebt minimaal een afgeronde hbo-opleiding.
  • Je gaat goed om met verschillende type mensen en niveaus van gesprekspartners.
  • Je stimuleert samenwerking tussen collega’s en afdelingen. Je weet mensen mee te krijgen en te verbinden. Vanuit jouw natuurlijk leiderschap breng je mensen in beweging.
  • Je bent creatief in het zoeken naar oplossingen. Je kunt goed optreden in projectverbanden en overlegsituaties en goed omgaan met spanningen tussen wet- en regelgeving en het belang van onze huurders.
  • Met jouw enthousiasme begeleid je projecten succesvol van begin tot eind. Je hebt minimaal twee jaar ervaring met het implementeren en sturen van processen binnen complexe organisaties.

Wat bieden we jou?
Een zeer zelfstandige en afwisselende baan in een breed en mooi werkveld. Er zijn volop mogelijkheden voor opleiding en ontwikkeling en je kunt zelf een goede balans vinden tussen werk en privé. Je kunt gedeeltelijk vanuit huis werken als je dat prettig vindt. De aanstelling is in eerste instantie voor een jaar en bij goed functioneren ligt een vaste baan in het verschiet. Afhankelijk van je ervaring ligt je salaris in schaal I van de cao Woondiensten. Dat is tussen € 3.523 en € 4.633 bruto per maand bij een 36-urige werkweek.

Enthousiast?
Stuur ons dan een heldere motivatie en een sterk cv. Doe dat vóór 5 juli 2021 via deze link. Je reactie wordt verwerkt door VacaturePro. Via hen ontvang je een ontvangstbevestiging en de overige correspondentie.
Wanneer we enthousiast zijn over je reactie nemen we direct contact met je op. Ben je door de gespreksronde en zijn we overtuigd? Dan volgen nog een selectieassessment en een arbeidsvoorwaardengesprek waarin we je een aanbod doen. We vragen je om een VOG-verklaring te verstrekken.

Liever eerst iemand spreken?
Bel Anita Gosewehr, via 06 532 277 89, misschien wel je toekomstige manager en sparringpartner.