Minder huurverhoging dankzij WijZijn

Vanaf vandaag krijgen alle huurders van de Woonmensen een brief over de jaarlijkse huuraanpassing. De huur kan stijgen, gelijk blijven of dalen. In die brief leest u hier meer informatie over.

Ieder jaar hebben we veel overleg met huurdersbelangenvereniging WijZijn over de jaarlijkse huuraanpassing. WijZijn ziet het liefst helemaal geen huurverhoging. Helaas laat ons huishoudboekje dat niet toe. Wel hebben we met WijZijn een gematigd huurbeleid afgesproken. Dat betekent dat we de huren niet sterk laten stijgen.

De huurdersbelangenvereniging heeft veel tijd en energie gestoken om de huren zo laag mogelijk te houden. Daar zijn we ze dan ook erg dankbaar voor. Hierdoor krijgen huurders met een laag inkomen dit jaar alleen een inflatiecorrectie. Daarmee is de huurverhoging een stuk lager dan volgens de wet is toegestaan. Er is ook een aanzienlijke groep huurders waarbij de huur daalt of gelijk blijft. Huurders met een hoger inkomen krijgen een hogere huurverhoging, afhankelijk van de hoogte van hun inkomen.

In de komende periode blijven we in gesprek met WijZijn om goed te kijken naar de gevolgen van de coronacrisis. De impact van die crisis pakt voor iedereen anders uit. We hebben al, tot tevredenheid van WijZijn, de huurverhoging uitgesteld van 1 juli naar 1 oktober. Hoewel de brieven vandaag al op de deurmat kunnen liggen, gaat de verhoging dus pas in op 1 oktober. Huurverlagingen doen we wel per 1 juli. Op die manier doen we deze groep huurders niet tekort.

» meer over de jaarlijkse huuraanpassing

» bekijk ook de infographic voor meer info

Naar het nieuwsoverzicht

Navigatie

Vertalen / Translate