Koop

Koop
 • Waar vind ik het aanbod van koopwoningen?
  De woningen die wij te koop aanbieden, vindt u op Funda.
 • Mijn woning wordt verkocht maar ik heb hier vragen over.
  Voor al uw vragen kunt u contact opnemen met onze klantenservice.
 • Kan ik de woning die ik huur ook kopen?
  Wij kunnen voor u nakijken of uw woning geselecteerd is voor verkoop. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice.
 • Waarom kan ik mijn huurwoning niet kopen?
  Wij willen voldoende sociale huurwoningen beschikbaar houden voor lagere inkomens. Daarom kan niet iedereen zijn huurwoning kopen.
 • Ik kan mijn huurwoning kopen. Hoe gaat dat in zijn werk?
  Nadat u ons laat weten dat u wilt kopen, geven wij uw gegevens door aan een onafhankelijk taxateur. De taxateur belt u voor de taxatie. Als het taxatierapport bij ons binnen is, krijgt u een schriftelijke aanbieding met de koopprijs. Deze is niet onderhandelbaar. Ons advies is om dan de…Lees meer
Toon alles Toon minder
 • Kan ik als koper zelf een notaris kiezen?
  Voor het passeren van de leveringsakte werken wij met vaste lokale projectnotarissen. Voor een hypotheekakte kunt u zelf een notaris kiezen. Maar omdat u de leverings- en hypotheekakte tegelijkertijd ondertekent, is het eenvoudiger om ook de hypotheekakte bij de projectnotaris te regelen.
 • Kan ik onderhandelen over de koopprijs?
  Nee, dat kan niet. Wij werken niet met vraagprijzen maar met vaste koopprijzen. De koopprijs is de marktwaarde van dat moment en wordt verwerkt in een taxatierapport. Dit rapport wordt opgesteld door een onafhankelijke taxateur.
 • Ik heb een brief gekregen om mijn woning te kopen. Maar dat wil ik niet, wat nu?
  Dan hoeft u niets te doen. U kunt uw woning gewoon blijven huren.
 • Ik wil mijn erfpacht afkopen, kan dat?
  Neem contact op met onze klantenservice om de mogelijkheden te bespreken.
 • Hoe verkoop ik mijn Koopgarantwoning aan jullie terug?
  Neem hiervoor contact op met onze klantenservice.
 • Ik heb een aanbiedingsplicht en wil mijn woning verkopen, wat moet ik doen?
  Wij maken nu geen gebruik van het voorkeursrecht tot koop. Om uw woning te verkopen heeft u wel onze toestemming nodig. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice.