De Woonmensen is een middelgrote woningcorporatie die volop in beweging en ontwikkeling is. We hebben een mooie maatschappelijke opgave en maken het verschil voor mensen die hulp nodig hebben bij betaalbare huisvesting. Voor ons staat de huurder centraal. We groeien in onze volwassenheid als organisatie. Hierin liggen de verantwoordelijkheden zo laag mogelijk. De doorontwikkeling is volop aan de gang. Help je mee? We zoeken een ervaren en inspirerende:

Manager Wonen (m/v)

36 uur per week

Wat ga je doen?

Samen met collega’s werk je aan onze doelen op de thema’s betaalbaarheid, invloed voor huurders en duurzaamheid. De afdeling Wonen bestaat uit de teams Buurt, Woonzaken (verhuur), Verkoop/VvE beheer/Zorg en Klantenservice. Je bent lid van het managementteam en geeft leiding aan 27 medewerkers.

Als manager Wonen ben je verantwoordelijk voor de verbinding tussen de organisatiekoers en het eigen aandachtsgebied voor het behalen van een optimaal maatschappelijk rendement, klanttevredenheid en stakeholdersmanagement. Je vertegenwoordigt de Woonmensen bij externe overleggen met collega-corporaties, gemeente, zorg- en huurdersorganisaties.

Je bent verantwoordelijk voor de aansturing en optimalisatie van de afdelingsprocessen. Je hebt veel aandacht voor teambuilding en persoonlijke ontwikkeling van collega’s. De focus van de afdeling Wonen ligt op het verder ontwikkelen van de mensen op de afdeling, en het verder vormgeven van de brede inzetbaarheid van de teams en ons wijkbeheer. We willen vooral onze huurders nadrukkelijker de regie geven en meer zichtbaar in de wijken zijn.

Wie zoeken we?

Een ervaren en gedreven manager. Strategie en beleid vertaal je moeiteloos naar de werkvloer en vice versa. Je hebt een duidelijke drive voor onze doelgroep en weet vanuit die drive externe partijen te verbinden. Samen met collega’s en partners versterk je de dienstverlening aan onze huurders. Ook de samenwerking binnen de afdeling (en met andere afdelingen) til je naar een hoger niveau. Hierbij faciliteer en coach je medewerkers om te groeien in hun rol. Je geeft ze vertrouwen en verantwoordelijkheden, maar pakt ook zelf de leiding om teams optimaal in hun kracht te zetten en integraal verantwoordelijk te krijgen.

Wat is je achtergrond?

 • Je hebt ruime ervaring als manager, ervaring binnen een corporatie is een pré.
 • Je hebt ervaring met het ontwikkelen en coachen teams.
 • Je hebt hbo/wo werk- en denkniveau.
 • Je kent de processen van een afdeling Wonen.
 • Je hebt ruime ervaring met hedendaagse vormen van samenwerking met collectieve en individuele huurders.

Wie ben je?

Je bent een energieke, positieve en coachende leidinggevende. Even aanspreekbaar en toegankelijk als besluitvaardig en doortastend. Je hebt oog en oor voor medewerkers en huurders en uitstekende communicatieve vaardigheden. Verder herken je jezelf in het volgende:

 • Je bent transparant (naar collega’s en naar samenwerkingspartners).
 • Je bent mensgericht, resultaatgericht, analytisch, stuurt op kpi’s met een tijdige voortgangsbewaking.
 • Je bent vindingrijk en creatief. Je kijkt naar wat wél kan en hoe het beter kan.
 • Je bent een verbinder, zowel binnen als buiten de organisatie.
 • Je bent betrokken, oprecht en leeft je echt in.
 • Je bent daadkrachtig. Je gelooft in doen. Je bent actief en toont initiatief en lef.

Wat bieden we?

Een mooie opgave om de organisatie met teams die volop in ontwikkeling zijn verder uit te bouwen. Een managementteam dat op een open manier samenwerkt en spart en ook door jou graag geprikkeld wordt. Een baan voor 36 uur per week die we, geheel volgens de cao Woondiensten, belonen met een salaris in schaal M (bruto € 5.019 tot € 7.173,- o.b.v. fulltime dienstverband).

Oh ja, we zijn in 2022 verkozen tot Beste Werkgever.

Word jij onze nieuwe manager Wonen?

Stuur dan je motivatie en cv naar sollicitaties@woonmensen.nl. Wil je eerst meer informatie, neem dan contact op met Anita Gosewehr (manager Bedrijfsvoering) of Mattias van ’t Spijker (P&O-adviseur) via (055) 548 48 48. Reageren kan tot en met zondag 21 augustus 2022.

Gesprekken vinden plaats op maandag 29 augustus en maandag 5 september.

Een assessment en navraag bij referenten kunnen onderdeel uitmaken van de procedure.