Kleiner wonen & verhuiscoach

Woont u in een huurhuis van de Woonmensen, bent u 55+ en heeft u wel eens het gevoel dat uw huis te groot wordt? Bijvoorbeeld omdat alle kinderen de deur uit zijn? Is het onderhoud van de tuin zwaarder, of zou u eigenlijk wel gelijkvloers willen wonen? Ziet u op tegen een verhuizing of weet u niet waar te beginnen? 

De verhuiscoach helpt u
Marien Schrijner is verhuiscoach van de Provincie Gelderland. Hij helpt 55-plussers die willen verhuizen van hun ruime sociale huurwoning naar een huurhuis dat beter past.

Wat kan de verhuiscoach voor u doen?
Samen met u kijkt de verhuiscoach wat voor u een passend nieuw thuis kan worden en wat daarvoor nodig is. We kijken wat u zelf kunt doen en wie u kan helpen, bijvoorbeeld familie, vrienden of buren. Waar nodig en waar mogelijk biedt de verhuiscoach aanvullende hulp.

Vrijwillig, geen verplichting
Goed om te weten: u bent tot niets verplicht, het gaat erom dat u prettig woont. In uw huidige huis, of in een ander huis als dat beter past. Wij informeren u graag over de mogelijkheden en hoe we u kunnen helpen.’ Meer lezen…

Gratis meedoen of meer weten?
Stuur gerust een email (verhuiscoach@gelderland.nl) voor een kennismaking met verhuiscoach Marien. Hij bespreekt tijdens een telefoongesprek of huisbezoek uw woonwensen en helpt u bij de zoektocht naar een huis dat bij u past. Nodig gerust uw kinderen of een vriend(in) bij dit gesprek uit.

U kunt gratis gebruik maken van onze steun en bent nergens toe verplicht.

Verhuiscoach Marien Schrijner

Contact:
Email: verhuiscoach@gelderland.nl
Website: www.gelderland.nl/Verhuiscoach

Project ‘kleiner wonen’

 • Wat is het project ‘kleiner wonen’?
  We willen graag meer huurders kans laten maken op een woning naar hun wens. Senioren die een grotere woning niet meer nodig hebben stimuleren we te verhuizen naar een passende kleinere woning. De grotere woning komt dan weer beschikbaar voor een gezin.
 • Welke voorwaarden gelden voor het project ‘kleiner wonen’?
  Om in aanmerking te komen voor deelname moet u aan een aantal voorwaarden voldoen: u of uw partner moet 55 jaar of ouder zijn u moet bij de Woonmensen huren en bij verhuizing een eengezinswoning achterlaten in de sociale huur. Het kan zijn dat u nu in een sociale huurwoning…Lees meer
 • Ik heb belangstelling voor het project ‘kleiner wonen’. Wat moet ik doen?
  U kunt u bij ons aanmelden. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice.

Verhuizen

 • Ik heb de huur opgezegd. Nu gaan jullie een voorinspectie doen. Wat is dat?
  Tijdens een voorinspectie lopen wij samen met u door de woning. U hoort wat kan blijven zitten en wat u eventueel moet aanpassen, verwijderen of repareren. Alle opmerkingen verzamelen we in een inspectierapport. Deze ontvangt u na één werkdag.
 • Hoe moet ik mijn woning achterlaten?
  U laat de woning leeg, heel en schoon achter en de tuin moet netjes zijn. De werkzaamheden die vermeld staan op het inspectierapport van de voorinspectie moeten klaar zijn. Meer over hoe u de woning achterlaat: https://www.woonmensen.nl/hoe-laat-u-de-woning-achter/Lees meer
 • Ik heb de huur opgezegd. Hoe lever ik mijn sleutels in?
  U levert op de laatste huurdag voor 12 uur alle sleutels van de buitendeuren in bij ons kantoor aan de Deventerstraat 54 in Apeldoorn. Voeg een label toe met uw adres. Sleutels van binnendeuren, ramen en kasten kunt u in de binnendeuren, ramen en kasten laten zitten.
 • Ik heb de huur opgezegd. Ik kan de sleutels niet op tijd inleveren. Wat nu?
  We rekenen erop dat u op de afgesproken dag de sleutels inlevert. Wij maken afspraken met nieuwe huurders en die willen we nakomen. Lukt het u door omstandigheden toch niet, bel dan zo snel mogelijk met onze klantenservice.
 • Ik heb mijn huur opgezegd en er ontbreken sleutels. Wat nu?
  De kosten van ontbrekende gecertificeerde sleutels, tags en/of afstandbedieningen brengen wij bij u in rekening. U ziet deze op de eindafrekening.
Toon alles Toon minder
 • Hoe geef ik mijn eindstanden van water en energie door?
  U kunt uw meterstanden doorgeven aan uw water- en energieleveranciers. Regel dit enkele weken voor uw verhuizing en bewaar de meterstanden totdat alles is afgerond.
 • Ik ben vergeten de meterstanden op te schrijven en door te geven aan de energieleveranciers. Hebben jullie die voor mij?
  Bent u voor 2018 verhuisd, dan kan het zijn dat u de standen terugvindt op het sleuteluitgifteformulier. Die heeft u bij de oplevering van ons ontvangen. Kunt u het formulier niet vinden neem dan contact met ons op, in sommige gevallen kunnen wij nog iets voor u betekenen. Sinds 2018…Lees meer
 • Moet ik een verhuizing doorgeven aan mijn inboedelverzekeraar?
  Ja, geef uw verhuizing op tijd door aan uw verzekeraar. Vraag na of u ook dekking van de inboedelverzekering heeft tijdens de verhuizing. Dit is niet bij alle verzekeraars het geval. Dit hangt af van uw polis.
 • Ik ga verhuizen, maar er is nog geen nieuwe huurder bekend. Kan ik vloerbedekking of andere zaken ter overname in de woning achterlaten?
  Als er nog geen nieuwe huurder bekend is, kunt u in overleg met ons wel spullen ter overname achterlaten. Maar zodra we een nieuwe huurder gevonden hebben en hij of zij uw spullen niet wil overnemen, moet u deze alsnog binnen drie kalenderdagen weghalen. Als er renovatiewerkzaamheden worden uitgevoerd, is…Lees meer
 • Ik ga verhuizen, moet ik mijn milieu- of afvalpas in de woning achterlaten?
  Ja, de pas moet u in de woning achterlaten voor de nieuwe bewoner.
 • Wat gebeurt er met mijn zelf aangebrachte veranderingen als ik ga verhuizen?
  Zodra u de huur heeft opgezegd, plannen wij een afspraak voor een voorinspectie. Bij deze inspectie geven wij aan welke veranderingen u mag laten zitten en welke u moet verwijderen. In sommige gevallen kunt u met de nieuwe huurder afspraken maken over overname.
 • Behoren de losse kasten bij mijn woning?
  Nee. Losse kasten zijn afgeschreven en horen niet meer tot de inventaris van de woning. Wij onderhouden de kasten niet. Als u gaat verhuizen, mag u ze meenemen of laten staan.
 • Ik heb zelf geklust in mijn woning. Nu ga ik verhuizen. Krijg ik een vergoeding voor de aanpassing?
  In principe ontvangt u geen vergoeding. Alleen in bijzondere gevallen kunt u hiervoor in aanmerking komen. Zie hiervoor de folder Zelf Klussen: https://www.woonmensen.nl/zelf-klussen
 • Ik heb mijn woning niet netjes achtergelaten toen ik ging verhuizen. Wat nu?
  Tijdens de voorinspectie is besproken hoe u uw woning moet opleveren. Als bij de eindinspectie blijkt dat u de afspraken niet bent nagekomen, dan maken wij deze punten alsnog in orde op uw kosten. Deze kosten staan op uw eindafrekening.