Ongedierte

Heeft u ongedierte in uw woning of woonomgeving? In de meeste gevallen bent u zelf verantwoordelijk voor de bestrijding. U kunt via internet zoeken naar tips of een professionele ongediertebestrijder. Ook verkopen bouwmarkten vaak middelen om ongedierte te bestriijden.

Veel gevraagd over Ongedierte

Wat kan ik doen aan het wespennest in of aan mijn woning?

Het verwijderen van een wespennest moet u zelf regelen. Woont u in een flat of zit het wespennest in de spouw of onder dakpannen waar u er zelf niet bij kunt, neem dan contact met ons op.

Wat kan ik doen aan ratten in mijn woning?

Neem contact op met de klantenservice 

op werkdagen tussen 8.00 uur en 16.30 uur via (055) 548 48 48

. Wij zorgen voor de bestrijding. Heeft u ratten in de openbare ruimte, dan moet u dit ook melden bij de gemeente: .

Ik heb last van broedende vogels. Wat kan ik doen?

Het broedseizoen verschilt per vogelsoort. Als vogels bezig zijn met broeden, mogen wij geen verstorende werkzaamheden aan de woning doen. Uitzondering is als de volksgezondheid in gevaar komt, bijvoorbeeld bij een nest in een rookgasafvoer. Dan kunt u ons bellen: (055) 548 48 48. Heeft u last van een nest buiten het broedseizoen, neem dan contact met ons op.

Wat kan ik doen aan de muizen in mijn woning?

Muizen kunnen schade veroorzaken aan uw woning en voedselvoorraad. Ook kunnen ze ziektes veroorzaken. Reden genoeg om ervoor te zorgen dat uw woning weer muisvrij wordt. Het bestrijden van muizen is uw eigen verantwoordelijkheid. Muizen komen vaak af op etensresten. Houdt uw woning goed schoon. Sluit verpakkingen van voedsel af of bewaar aangebroken verpakkingen in afsluitbare bussen of voorraadblikken. Om muizen te bestrijden, kunt u muizenvallen of gif aanschaffen. Blijft u last houden van muizen, neem dan contact op met een gespecialiseerde ongediertebestrijder.

Wat kan ik doen aan de grasvliegjes in mijn woning?

In het najaar zijn grasvliegjes een bekend verschijnsel, met name bij flats. De enige oplossing is opzuigen met een stofzuiger. De vliegjes leven niet langer dan een week en gaan daarna dood.

Wat kan ik doen aan het ongedierte in de algemene ruimte van mijn woongebouw?

 Hiervoor kunt u contact opnemen met onze afdeling Klantenservice. Zij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 en 16.30 uur op telefoonnummer (055) 548 48 48.

Wat zijn kakkerlakken?

Kakkerlakken zijn platte, kruipende, bruine insecten met lange voelsprieten. Kakkerlakken verspreiden ziektes en bacteriën. Daarom is het belangrijk dat kakkerlakken zo snel mogelijk worden bestreden. U kunt contact opnemen met de klantenservice

op werkdagen tussen 8.00 uur en 16.30 uur via (055) 548 48 48

, dan zetten wij de bestrijding in gang.

Wat kan ik doen aan de motmuggen in mijn woning?

Motmuggen kunnen een signaal zijn voor een rioolprobleem. Neem contact met ons op.

Komen jullie langs voor de bestrijding van ongedierte?

‚ÄčAls u last heeft van ongedierte moet u de bestrijding zelf regelen. Wij komen hiervoor niet langs. Ongedierte komt vaak af op etensresten. Houd uw woning schoon en laat geen eten rondslingeren. Sluit verpakkingen van voedsel goed af of bewaar aangebroken verpakkingen in afsluitbare bussen of voorraadblikken. Bij tuincentrum en bouwmarkt koopt u spullen om ongedierte te bestrijden. Blijft u last houden van ongedierte? Neem dan contact op met een gespecialiseerde ongediertebestrijder. De kosten zijn voor uzelf.

Wat kan ik doen aan de kakkerlakken in mijn woning?

Kakkerlakken planten zich snel voort. Hierdoor kan er een plaag ontstaan die mogelijk gevolgen heeft voor de volksgezondheid. Om die reden bent u verplicht contact met ons op te nemen wanneer u een kakkerlak ziet. Dit kan via de klantenservice

op werkdagen tussen 8.00 uur en 16.30 uur via (055) 548 48 48

. Wij zetten dan de bestrijding in gang.

Hoe voorkom ik slakken in mijn woning?

Probeer te bedenken waar de slakken vandaan komen. Slakken komen op vocht af. Ventileer ruimten om ze minder vochtig te maken. Tuincentra en bouwmarkten verkopen bestrijdingsmiddelen.

Wat kan ik doen aan zilvervisjes in mijn woning?

Een zilvervisje is een kruipend, zilverachtig glanzend insect. Zilvervisjes komen vaak voor in vochtige en goed geisoleerde woningen. Ook komen zilvervisjes af op stapels kranten en tijdschriften. De bestrijding van zilvervisjes moet u zelf regelen. U kunt ze bestrijden door lokaas te gebruiken. Er zijn verschillende middelen bij tuincentrum en bouwmarkt te koop. Goed ventileren helpt ook in het voorkomen van zilvervisjes. Voor meer informatie zie bestrijden zilvervisjes.

Wat kan ik doen aan het wespennest in mijn tuin?

Het verwijderen van het wespennest in uw tuin moet u zelf regelen. U kunt daarvoor middelen kopen bij een tuincentrum of bouwmarkt.

Wat kan ik doen aan naaktslakken in mijn woning?

Heeft u tientallen naaktslakken in uw woning, neem dan contact met ons op.

Voor welk ongedierte mag ik jullie bellen?

Als u last heeft van kakkerlakken, houtworm, kelderzwammen, ratten of wespennesten (bij hoogbouw of op moeilijk bereikbare plekken buiten de woning) kunt u contact opnemen met de klantenservice

op werkdagen tussen 8.00 uur en 16.30 uur via (055) 548 48 48

. Voor de overlast van ratten in de openbare ruimte moet u dit ook melden bij de gemeente via: 14 055. Bij ander ongedierte is de bestrijding uw eigen verantwoordelijkheid.

Hoe voorkom ik mieren?

Mieren komen vaak af op voedingsmiddelen. Houdt uw keuken daarom goed schoon. U kunt mieren bestrijden met middelen die te koop zijn bij de drogist, tuincentrum of bouwmarkt.

Ik denk dat ik bijen of hommels in mijn spouwmuur heb zitten, wat kan ik daar aan doen?

Wij doen hier niets aan. U kunt hiervoor contact opnemen met Circulus.