Inschrijven

Via Woonkeus-Stedendriehoek kunt u reageren op alle huurwoningen in de regio. Dus ook op het aanbod van andere corporaties. U kunt reageren op sociale huurwoningen (tot € 710,68), maar ook op de duurdere vrije sector huurwoningen.

Veel gevraagd over Inschrijven

Ik wil een woning huren in Apeldoorn. Hoe werkt dat?

Via woonkeus-stedendriehoek.nl schrijft u zich in als woningzoekende. U klikt u op inschrijven. De kosten voor een inschrijving zijn € 30.

Ik zoek een studentenwoning. Waar schrijf ik me in?

Alle studentenwoningen worden verhuurd via de woonkeus-stedendriehoek.nl. Je kunt je hier inschrijven als woningzoekende.

Ik zoek een woonwagen/standplaats in de gemeente Apeldoorn. Hoe regel ik dat?

Alle standplaatsen en/of woonwagens worden aangeboden via woonkeus-stedendriehoek.nl.

Ik heb geen computer of kan hier niet goed mee overweg, maar wil toch een woning. Wat kan ik doen?

U kunt inloggen op de computer van een familielid, kennis of bibliotheek. Het is ook mogelijk een afspraak te maken bij +Punt Orden, Germanenlaan 370, tel: (055) 356 01 08 of +Punt Gentiaan, Gentiaanstraat 331, tel: (055) 360 18 64 of bij één van de deelnemende corporaties.

Moet ik iedere dag het woningaanbod op de website van Woonkeus Stedendriehoek bekijken?

Iedere dag plaatsen wij nieuwe woningen op woonkeus-stedendriehoek.nl. Deze advertenties staan er een aantal dagen op. Als u twee keer per week op een vaste dag inlogt op woonkeus-stedendriehoek.nl, bent u altijd op de hoogte van het actuele woningaanbod en mist u niets. U kunt dan direct reageren op een woning. U kunt ook een zoekprofiel aanmaken, dan krijgt u bericht bij de woningen van uw voorkeur.

Ik zoek een garage/parkeerplaats in Apeldoorn. Hoe werkt dat?

Garages en parkeerplaatsen die in Apeldoorn vrijkomen, zetten wij op woonkeus-stedendriehoek.nl. Inschrijven is niet nodig. In principe is het 'wie het eerst komt, wie het eerst maalt'. Er zijn een paar voorrangsregels. Huurders die in het gebouw wonen waarin de garage ligt hebben voorrang en huurders van de Woonmensen ook.

Hoe lang duurt het voor ik een woning krijg in Apeldoorn?

Dat is niet te voorspellen. Dit is afhankelijk van bijvoorbeeld inschrijfduur, de wijk en het woningtype dat u zoekt. Op woonkeus-stedendriehoek.nl ziet u bij de toegewezen woningen met hoeveel inschrijftijd een woning is toegewezen. Bij lotingwoningen is inschrijfduur niet bepalend en maakt iedereen evenveel kans.

Wat is een zoekprofiel op de website van Woonkeus Stedendriehoek?

​Met een zoekprofiel geeft u aan op woonkeus-stedendriehoek.nl wat voor woning u zoekt. U kunt aangeven of u een tipbericht wilt ontvangen.

Ik zie een woning in Apeldoorn leeg staan. Kan ik daar wonen?

Alle woningen verhuren wij via woonkeus-stedendriehoek.nl. Soms staat een woning wat langer leeg, dat heeft meestal te maken met onderhoud. Het kan ook zijn dat de woning door ons verkocht wordt.

Hoeveel huurwoningen hebben jullie?

Wij verhuren ongeveer 5.200 woningen en ander onroerend goed. Onze woningen staan in Apeldoorn.

Wat is een taakstelling met de gemeente?

De gemeente verplicht de Woonmensen om jaarlijks een vast aantal huurwoningen beschikbaar te stellen voor asielzoekers met een verblijfsdocument. Dit wordt een taakstelling genoemd.

Er staat een blokkade op mijn inschrijving, ik kan niet meer reageren op woningen. Hoe kan dat?

Uw inschrijving kan geblokkeerd worden als u twee keer niet reageert op een woningaanbieding of u weigert een aanbieding voor een lotingwoning. Kijk voor meer informatie op woonkeus-stedendriehoek.nl.

Hoe geef ik wijzigingen in mijn gegevens als woningzoekende door?

U houdt zelf uw gegevens actueel door in te loggen op woonkeus-stedendriehoek.nl. Controleer regelmatig of de gegevens van uw inschrijving nog kloppen. Als uw gegevens onjuist zijn, kan dat namelijk leiden tot intrekking van een woningaanbieding, tot uitschrijving of tot het niet kunnen reageren.

In welke volgorde worden sociale huurwoningen in Apeldoorn toegewezen?

Er zijn twee manieren waarop sociale huurwoningen verdeeld worden:
1. Op basis van inschrijfduur: de meeste woningen worden op deze manier toegewezen. Degene met de langste inschrijfduur krijgt de woning aangeboden.
2. Via loting: een woning wordt toegewezen aan de woningzoekende die ingeloot wordt door het systeem. Voor deze woningen is inschrijfduur niet van belang. Iedereen die reageert, heeft evenveel kans. Heeft u nog weinig inschrijfduur opgebouwd? Dan kunt u het beste via loting op woningen reageren. Het kan zijn dat er voorrangsregels zijn voor bijvoorbeeld urgenten, huishoudgrootte en leeftijd.

Hoeveel punten heb ik bij mijn inschrijving?

Log in op de woonkeus-stedendriehoek.nl met uw inschrijfnummer en wachtwoord. Op de beginpagina ziet u de inschrijfdatum. Toewijzing vindt plaats op inschrijfduur.

Ik sta ingeschreven als woningzoekende bij Woonkeus Stedendriehoek. Kan ik mijn punten overdoen aan iemand anders?

Nee, dat is niet mogelijk. Uw inschrijving is persoonsgebonden.

Wat is een tipbericht op de website van Woonkeus Stedendriehoek?

Dat is een e-mail die u krijgt als er een woning vrijkomt op woonkeus-stedendriehoek.nl die aan uw zoekprofiel voldoet. Dat zoekprofiel stelt u zelf in via Mijn Woonkeus op woonkeus-stedendriehoek.nl.

Wat zijn vrijesectorwoningen?

Bij een vrijesectorwoning ligt de huur in het begin (die huur die in het huurcontract staat) boven de liberalisatiegrens die op dat moment gold. In 2021 is die grens 752,33 euro. Het gaat om de kale huur. Dat wil zeggen de huur zonder servicekosten en kosten voor gas, water en licht.

Hierbij gaat dus om het moment dat je de woning voor het eerst huurde. Ging het huurcontract bijvoorbeeld in 2018 in? De liberalisatiegrens was toen 710,68 euro. Was de huur in 2018 hoger dan dit bedrag? Dan is sprake van een vrijesectorwoning en een geliberaliseerd huurcontract.

In enkele gevallen is de huur om administratieve redenen in het verleden verlaagd. De woning is dan nog steeds een vrijesectorwoning.

Andersom kan het zijn dat de huurprijs van een sociale huurwoning door huurverhoging boven de liberalisatiegrens is uitgekomen. De woning is dan nog steeds een sociale huurwoning.

Bekijk hier het aanbod vrijesectorwonngen. En filter/verfijn dan op vrije sector onder woningaanbod/ model). U hoeft voor deze woningen niet ingeschreven te staan. Wel moet u aan bepaalde inkomenseisen voldoen. Voor een vrijesectorwoning komt u niet in aanmerking voor huurtoeslag.

Moet ik mij inschrijven bij de gemeente?

Ja, binnen 5 dagen na de verhuisdatum moet u uw nieuwe adres doorgeven. Dit doet u bij de gemeente waar uw nieuwe woonadres is. U kunt dit ook regelen via de website van die gemeente. U wordt dan ingeschreven in de basisadministratie. U wordt automatisch uitgeschreven bij de gemeente of op het adres waar u eerst woonde.

Ik ben mijn inschrijfnummer en/of wachtwoord kwijt. Wat kan ik doen?

Het inschrijfnummer of wachtwoord kunt u zelf opvragen via woonkeus-stedendriehoek.nl.

Mijn partner is overleden, de inschrijving bij Woonkeus Stedendriehoek staat op zijn of haar naam. Hoe regel ik dat de inschrijving op mijn naam komt?

Gecondoleerd met uw verlies. U kunt contact met ons opnemen en ons een kopie van de overlijdensakte sturen met het verzoek de inschrijving op uw naam te zetten.

Welke gegevens heb ik nodig om mij in te schrijven als woningzoekende?

Hiervoor heeft u uw persoonsgegevens en uw verzamelinkomen nodig. U vindt dat op de inkomensverklaring van de Belastingdienst. Gaat u met meerdere personen verhuizen, tel dan van alle meeverhuizenden het verzamelinkomen op. Het inkomen van kinderen hoeft u niet in te vullen, ongeacht de leeftijd. Vul de kinderen wel in bij het aantal meeverhuizende personen.

Wat kost inschrijven als woningzoekende?

De inschrijfkosten zijn € 30.

Wij staan samen ingeschreven, maar we gaan uit elkaar. Wie mag de inschrijving houden?

Wij kunnen uw inschrijving splitsen. Hiervoor kunt u contact opnemen met de klantenservice. De aanvrager betaalt de kosten voor de nieuwe inschrijving € 30. De inschrijving kan niet gesplitst worden als u een woningaanbieding heeft of de inschrijving geblokkeerd is.

Vervalt mijn inschrijving bij Woonkeus Stedendriehoek als ik niks van me laat horen als jullie mij een woning aanbieden?

Nee, uw inschrijving vervalt niet direct, maar als u binnen één kwartaal twee keer geen reactie of duidelijke weigeringsreden opgeeft, dan kunt u drie maanden niet meer reageren op woningen. Een lotingwoning mag u overigens niet weigeren. Als u dat wel doet, dan kunt u drie maanden niet meer reageren op woningen.

Sta ik ingeschreven als woningzoekende?

Log in op woonkeus-stedendriehoek.nl met uw inschrijfnummer en wachtwoord om uw inschrijfgegevens te bekijken. Mocht u niet over deze gegevens beschikken neem dan contact met ons op.

Het ik recht op inzage van mijn gegevens bij Woonkeus Stedendriehoek?

Jazeker dat heeft u. Als u een verzoek stuurt naar een van de woningcorporaties dan zullen zij dit voorleggen aan de beheerder. De beheerder, Enserve, zal daarna contact met u opnemen.