Huurovereenkomst en oplevering woning

 • Wanneer teken ik de huurovereenkomst voor mijn nieuwe woning?
  U tekent het huurcontract in de woning op de eerste huurdag. U ontvangt dan direct de sleutels van uw nieuwe huis.
 • Voor hoe lang is een huurovereenkomst?
  Een huurovereenkomst is normaal voor onbepaalde tijd. Er is dan geen einddatum afgesproken. Soms is dat anders. Bijvoorbeeld bij bedrijfsruimtes, bij tijdelijke woningen of specifieke afspraken.
 • Waar vind ik de algemene voorwaarden die bij mijn huurovereenkomst horen?
  Deze heeft u ontvangen bij uw huurcontract. U kunt deze ook downloaden van onze website: https://www.woonmensen.nl/algemene-huurvoorwaarden
 • Wat gebeurt er tijdens de oplevering van mijn nieuwe woning?
  Tijdens de oplevering lopen wij samen met u door de woning. Wij noteren bijzonderheden in een opleverrapport. Zijn er nog uit te voeren werkzaamheden, dan maken we een afspraak wanneer deze uitgevoerd worden. De eerste huur moet voldaan zijn voor het contract ingaat. Dat kunt u ook doen tijdens de…Lees meer
 • Moet ik mij inschrijven bij de gemeente?
  Ja, binnen 5 dagen na de verhuisdatum moet u uw nieuwe adres doorgeven. Dit doet u bij de gemeente waar uw nieuwe woonadres is. U wordt dan ingeschreven in de basisadministratie. U wordt automatisch uitgeschreven bij de gemeente of op het adres waar u eerst woonde.
Toon alles Toon minder
 • Wat doe ik met de post van de vorige bewoner?
  Stuur de post ‘retour afzender’. Streep het adres door en vermeld ‘retour afzender’. Een postzegel is niet nodig. In verband met de privacy geven wij het nieuwe adres van de vertrokken huurder niet door.
 • Kan ik een plattegrond van mijn huurwoning krijgen?
  Ja, dat dat kan. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice. De afmetingen op een plattegrond kunnen afwijken van de werkelijke situatie. Meet daarom zelf de woning na voor u gordijnen, vloerbedekking en andere zaken bestelt.
 • Kan ik een kopie van mijn huurovereenkomst krijgen?
  Ja, dat kan. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice.